2020-02-06

Praktikanter

Fung och Fredrik – Geovetas nya praktikanter

Vi välkomnar Fung och Fredrik som ska praktisera på Geoveta mellan 20 januari och 20 mars! Nedan följer en kort beskrivning av de båda praktikanterna:

”Jag heter Ting-Fung men kallas Fung. Jag har en kandidatexamen i geovetenskap med inriktning geologi. Mitt examensarbete bestod av att utreda mineralogin och petrologin av en borrkärna med anknytning till byggprojektet Ostlänken för Trafikverket. Jag pluggar master i geologiska vetenskaper med inriktning geologi på Stockholms Universitet. Jag tycker allt inom geovetenskap är kul men jag är extra intresserad av mineraler och bergarter.”

”Jag heter Fredrik och ska vara praktikant här på Geoveta till och med slutet på mars. Förra året tog jag en masterexamen i naturgeografi och kvartärgeologi vid Stockholms universitet, där jag läste ett program som var inriktat på polara landskap och kvartära klimatförändringar. Sedan tidigare har jag läst ett brett kandidatprogram i biogeovetenskap vid Umeå universitet, men där jag inriktade mig främst mot naturgeografi. Under min praktikperiod här hoppas jag kunna få prova på många olika arbetsmoment, både i fält och på kontoret!”

Hoppas att ni ska trivas hos oss på Geoveta och lycka till med er praktik!