2023-03-10

Nya praktikanter

Vi välkomnar två nya praktikanter Hayat Yusuf och Yonathan Tekeste till Geoveta.

Hayat Yusuf
Hayat är utbildad ekonom vid SMAP-institutet i Eritrea och kom till Sverige för ungefär ett år sedan. Hon utför sin praktik på Geoveta sedan några veckor tillbaka som ekonomiassistent. 

    När jag tog examen från gymnasiet gick jag direkt med i SMAP-institutet för utbildning och konsulttjänster.  Efter att jag tog examen från SMAP inom redovisningsområdet åkte jag till Förenade Arabemiraten för att få en erfarenhet.  Där arbetade jag som lärarassistent i International Academic School.  Just nu är jag praktiserande som ekonomiassistent på Geoveta för vidare erfarenhet.

Yonathan Tekeste
Yonathan har en kandidatexamen inom geovetenskap från Stockholms universitet där han specialiserade sig på att projicera strandförskjutningen på Gotland. Han har främst studerat geofysik och geomorfologi och planerar att fortsätta studera geoteknik på masternivå. Nu utför han sin praktik hos oss på Geoveta sedan ett par veckor tillbaka.
   Jag kommer vara praktikant fram tills den 3:e juni och hoppas på att få all erfarenhet jag behöver för att förhoppningsvis fortsätta inom detta yrke. Som nyexaminerad geovetare från Stockholms universitet har jag främst intressen inom geoteknik och digitala program som QGIS men jag vill självklart också bekanta mig med andra områden som ni på Geoveta kommer jobba med. Det kommer ge mig ett brett perspektiv innan jag fortsätter med min utbildning efter min praktikperiod. Jag hoppas jag kommer lära känna er bättre under min arbetstid.