2023-01-18

Bild på våra praktikanter Fatma Ali & Tanya Strandberg

Vi välkomnar årets första praktikanter Fatma Ali och Tanya Strandberg till Geoveta.

Fatma Ali
Fatma studerar biogeovetenskapsprogrammet på SU och är inne på sitt andra år. Det har varit två lärorika år med hög diversitet i kurserna, spännande exkursioner och labbarbete. Hon har tyckt att det har varit väldigt intressant att läsa hydrologi, naturgeografi och att lära sig om olika landformer, bergarter och jordtyper. När hon inte studerar, håller hon sig sysselsatt som läxhjälpare, nu också studentambassadör och WWF Sweden Youth. På fritiden är hon gärna ute i naturen.
Mitt intresse för miljöarbete och Geoveta ledde mig till att söka praktikplatsen. Vad jag vill få ut av tiden som praktikant är att utforska och öka förståelse för arbetslivet inom miljöområdet, fältarbete och provtagningar. Det ska bli jättekul att få ha min praktik på hos er och jag ser fram emot att vara med er på Geoveta!
Tanya Strandberg
Tanya har en kandidatexamen inom geovetenskap från Stockholms universitet där hon specialiserade sig på differentiella vittringshastigheter mellan felsiska och mafiska bergarter. Hon har främst studerat berggrundsgeologi och har även läst ett par berggrundskurser på masternivå.
Tanya är i grunden utbildad fjälledare och har tidigare främst jobbat inom turism, service och trädgård samt som frilandsfotograf.
Jag är väldigt intresserad av geohydrologi samt vattenflöden, hade gärna lärt mig jobba med CAD och GIS.